Fransk høring om legalisering af marihuana overstiger 200.000 underskrifter

Reading time: 2 minutes

En høring om legalisering af cannabis i Frankrig, der blev lanceret den 13. januar, har allerede samlet 200.354 svar, har Marijuana Business Daily lært.

Høringen forventes ikke at fremkalde en kortvarig lovgivningsændring, men et positivt resultat kan lette bekymring for nogle politikere over potentiel reform forud for valget i 2022.

”Tallene vil blive brugt til at legitimere indholdet af en rapport om cannabis, der bruges af voksne, som Parlamentet arbejder på for at foreslå flere scenarier for legalisering,” fortæller Benjamin-Alexandre Jeanroy, administrerende direktør for Augur Associates, et Paris-baseret marihuana-konsulentfirma. MJBizDaily.

”Det faktum, der ledes af (præsident Emmanuel) Macrons parti, gør det til det perfekte fartøj for Macron at integrere det i præsidentprogrammet i 2022,” sagde Jeanroy.

Høringen blev indledt af en gruppe på 33 parlamentsmedlemmer fra hele det politiske spektrum.

”Vi er overbeviste om succesen med (høringen),” sagde Caroline Janvier, medlem af Macrons politiske parti og nationalforsamlingen, til MJBizDaily.

”Vores primære mål for cannabis er at få succes med at ændre vilkårene for debatten. Mange politikere tænker ikke på det så meget som et spørgsmål, ”sagde Janvier.

”Denne undersøgelse kan muligvis bekræfte vores intuition om, at offentlighedens forventninger (om legalisering og regulering af fritids cannabis) går længere end (franske politikers).”

Spørgeskemaet spørger respondenterne, om de mener, at det nuværende system er effektivt i kampen mod cannabishandel og ulovlig brug.

Nogle spørgsmål fokuserer på afkriminaliserings- og legaliseringsmodeller.

Der er også spørgsmål om risikopfattelse, hvor respondenterne bliver bedt om at sammenligne cannabisrisici med alkohol og tobak.

Konsultationen er åben indtil 28. februar.

”Frankrig bruger omkring 600 millioner euro (930 millioner dollars) om året på kampen mod cannabishandel,” fortalte Janvier til MJBizDaily og tilføjede, at “menneskehandel steget med 300% siden 2000 ifølge en fortrolig politirapport.”

”Antallet af forbrugere stiger også: I dag har næsten halvdelen af ​​den franske befolkning prøvet at ryge cannabis i deres liv. Cannabis forbruges bredt over hele landet med det højeste antal forbrugere i EU, mens vores lovgivning er blandt de mest undertrykkende i EU. ”

Ifølge Janvier kan legalisering tilføje omkring 2 milliarder euro til fransk kasse.

En nylig undersøgelse foretaget af Le Parisien undersøgte et par dusin franske borgmestre i Île-de-France, den mest folkerige af de 18 franske regioner, også kendt som Paris-regionen.

Halvdelen af ​​de adspurgte borgmestre i Paris-regionen er for cannabis-legalisering, med kun 22% imod.

Separat gennemfører Frankrig et mindre pilotprogram, der involverer medicinsk cannabis.

Share:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related articles