Hamp og 3D-Print – Fremtidens materiale

Reading time: 6 minutes
Forskellige virksomheder har besluttet at "gå grønne" og bruger nu materialer som hampplanter og genbrugsøl og kaffeaffald.

3D-printing er blevet ekstremt populær i nyere tid og er processen med at skabe et tredimensionelt objekt fra en CAD (computerstøttet design) -model. Det involverer anvendelse af additive processer. En ‘additiv proces’ involverer nedlæggelse af successive lag med materiale, indtil du opretter det ønskede objekt.

3D-printing er blevet indråbt som en miljøvenlig metode til at skabe komplekse former, fordi den bruger langt mindre materiale end typiske fremstillingsprocesser. Selvom Arthur C. Clarke talte om, hvordan en 3D-printer ville fungere langt tilbage i 1964, blev den første 3D-printer først oprettet af Chuck Hull i 1987.

Print af objekter med 3D Printere

Hele processen begynder med en tredimensionel model. Du kan enten downloade en fra et specielt 3D-arkiv eller udvikle et selv. Hvis du går ned ad DIY-ruten, har du muligheden for at bruge en 3D-scanner, 3D-modelleringssoftware, kode, en app eller en haptisk enhed.

3D-modelleringssoftware er et af de mest populære valg. Du kan få open source-software gratis eller betale tusinder af dollars om året for en licens til at få software i industriel kvalitet. Når du har din 3D-model, er det næste trin at forberede filen til printeren; en proces, der kaldes ‘skæring’.

Skæring involverer at dele din 3D-model i hundreder eller endda tusinder vandrette lag. Mens du kan købe speciel skæreprogram, har printere i høj kvalitet ofte indbyggede skiver. Vælg filen, og indfør den i din 3D-printer. Nu har du spændingen ved at se din skiver model blive trykt i tredimensionel form lag for lag!

3D-printerindustrien forventes at være værd $ 15 milliarder årligt i 2020 og op til $ 35 milliarder inden 2024! Det har en enorm vifte af applikationer, herunder:

  • Proteser
  • Briller
  • Design af møbler
  • Genopbygning af dårligt beskadigede beviser fra et forbrydelsessted
  • Replikering af gamle artefakter
  • Bildele til gendannelse af gamle biler

3D Eksperter mener nu, at processen er fremtidens konstruktion. I skrivende stund er det allerede muligt at udskrive døre, gulve og vægge. Hvis du har nok tid på dine hænder, er det potentielt muligt at udskrive et helt hus!

På nuværende tidspunkt er det dominerende materiale til 3D-udskrivning plast, men innovatører bruger kaffe, øl og endda hamp!

Hamp – Et ukonventionelt 3D-printmateriale

Det er ingen hemmelighed, at vores miljø slår en bank. Nogle antyder, at det allerede er for sent at forsøge at forhindre klimakatastrofe, men vi skylder de kommende generationer at prøve! Flere virksomheder undersøger muligheden for at bruge genbrugsmateriale til 3D-udskrivning. Markedet for plastfilamenter er ekstremt konkurrencedygtigt, så det er nødvendigt at finde alternativer til at skille sig ud.

Den populære plasttråd er også en miljøfare. Disse filamenter er lavet af plast, der smeltes ned ved ekstremt høje temperaturer for at skabe genstande. Forskellige virksomheder har besluttet at “gå grønne” og bruger nu materialer som hampplanter og genbrugsøl og kaffeaffald. Ud over at være bedre for planeten kan disse alternative filamenter udskrives med PLA ved hjælp af standard PLA-indstillinger. De er ikke farvet, hvilket betyder, at du ender med naturlige farver.

3D Fuel var et af de første virksomheder, der skabte en hamp-baseret 3D-trykfilament. Dens specielle ‘Entwined’ filament er lavet af amerikansk dyrket hamp. Du kan tydeligt se den naturlige brune farve, der ikke indeholder noget farvestof. Det har også en betydelig mængde af synlig biofyld; det får du ikke med standard PLA.

For nylig reducerede 3D Fuel hampens partikelstørrelse, men øgede procentdelen i dens glødetråd. Som et resultat kan du bruge Entwined i en langt større række printere. Til gengæld udskrives materialet godt ved temperaturer mellem 356- og 410 grader Fahrenheit. Mærket anbefaler et udgangspunkt på ca. 20 grader Fahrenheit end det, du normalt vil bruge, når du udskriver med PLA.

3D Print af Hamp

Hamp foretager et stort comeback og er nu lovligt at vokse i USA, så længe dens THC-indhold er ultra-lavt. Selve 3D-udskrivning er i stand til at reducere fremstillingsindustriens miljøpåvirkning, da det reducerer spild, fremskynder processer og bruger mindre energi i det væsentlige.

Der er dog stadig masser af fejl, der er foretaget med dårlige 3D-udskriftsdel og pakke af processen. Når dette sker ved hjælp af plastik, ender man med at spilde en masse materiale. Genanvendelige materialer som PLA og hamp forkæmpes som levedygtige alternativer. Hamp kan især være en godssend for industrien, fordi den ikke har brug for pesticider, vokser hurtigt og er en holdbar afgrøde.

PLA er også bionedbrydeligt, så når du kombinerer det med hamp, åbner du en verden af ​​muligheder. At fremstille hampefilament er ikke så svært, når du bliver fortrolig med processen. Typisk bruger du PLA som en polymerbase og sliber hampfibrene op i partikler, som blandes ind i PLA. Legaliteten af ​​hampfilamenter afhænger af, hvor du bor. I Frankrig skal for eksempel hampfilamenter have 0,2% THC eller mindre.

Hvad angår anvendelse af 3D-printer hampfilament, ligner udskrivningsegenskaber tæt på dem, der er forbundet med PLA. Det er lugtfrit, hvilket gør det ideelt til brug indendørs i mindre rum. Da hampfilament er ‘lavt varp’, betyder det, at du ikke har brug for en opvarmet seng, når du udskriver. Men hvis du bruger en, er den bedste varmeindstilling 104 grader. Kombinationen af ​​bionedbrydelige egenskaber og brugervenlighed gør hamptråd til et godt valg til daglig prototype.

Hvad angår pris, kan du få en 500-gram spole overalt fra $ 35 til $ 60 afhængigt af sælgeren.

3D Print af Huse af Hamp

Markedet for 3D-konstruktion er i færd med massiv vækst. I 2017 var det værd at være omkring 70 millioner dollars om året. Ifølge SmarTech kunne markedet vokse til 40 milliarder dollars i 2027! På mange måder burde det ikke komme som en overraskelse i betragtning af fordelene ved at bruge 3D-udskrivning i konstruktionen.

Bortset fra den høje holdbarhed af trykte bygninger er de hurtigere at konstruere og har langt lavere omkostninger og spild. 3D-printere gør det også lettere at skabe komplicerede designværker.

Mirreco er en australsk bioteknologivirksomhed, der er dedikeret til at finde miljøvenlige måder at konstruere bygninger på. Den håber på at bygge 3D-trykte hjem lavet af hampfilament i sidste ende. Mirreco har allerede udviklet carbonneutrale hamp-paneler, der 3D-trykkes i vægge, tag og gulve.

Det er værd at huske, at hamp kan indeholde og opbevare kuldioxid; en stor fordel i stræben efter at reducere ‘drivhusgasser.’ Det er nu muligt at skabe hampbaserede biokompositmaterialer, som er stærkere og mere pålidelige end de syntetiske materialer, der i øjeblikket bruges i byggebranchen.

Tilbage i 2018 afslørede Mirreco sit koncept om et bæredygtigt hamp hjem, som blev designet af Arcforms. Ifølge Mirreco skal væggene, taget og gulvet laves ved hjælp af hampbiomasse, mens vinduerne tillader lys at passere gennem glasset og omdannes til elektricitet. I sidste ende ønsker virksomheden at fremstille, sælge, eje og betjene et stort antal mobile maskiner til behandling af hamp på stedet.

Virksomheden planlægger naturligvis at bruge en gigantisk 3D-printer. Et godt eksempel er den autonome robot konstruktionssystemer (ARCS) printer designet af S-Squared 3D (SQ3D) printere. Ifølge virksomheden vil dens XXL-printer være i stand til at skabe strukturer på op til 92.000 kvadratmeter!

SQ3D har et humanitært mål i tankerne. Det har erklæret, at det planlægger at oprette ejendomme til mennesker i fattige regioner. Det fortsatte med at sige, at de kunne bygge et hus på 500 kvadratmeter til omkring $ 1.000. Det vigtigste er, at disse strukturer er solide nok til at modstå tornadoer, orkaner og praktisk talt enhver handling.

Konklusion:

Listen over potentielle anvendelser til hampplanten vokser. Det er helt utroligt, at denne bemærkelsesværdige afgrøde blev forbudt så længe. I hvad der helt sikkert er tilfældet med ‘bedre sent end aldrig’, er industriel hamp nu lovlig at dyrke i det meste af verden..

Det faktum, at hamp kan bruges til at oprette filamentet, der bruges i 3D-udskrivning, er en anden fjer i afgrødens hætte. Det er et væsentligt mere miljøvenligt materiale end plast, og dets holdbarhed og alsidighed kommer virkelig frem. Forestil dig en situation, hvor det bliver muligt at bruge hampfilament og en 3D-printer til at bygge et helt hus for lidt mere end tusind dollars. Det lyder som en bedre slags fremtid.

Share:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related articles