Kan lungeskade repareres efter at have røget? [Her er et par mulige måder]

Reading time: 4 minutes
Der er meget skade, der er foretaget på lungerne, som ikke kan vendes, men meget af det kan hjælpes gennem eliminering af yderligere toksiner og betændelse.

Rygning kan have mange virkninger på kroppen, hvilket kan være skadeligt for organer, der fungerer korrekt og et sundt liv. Det område, der er mest påvirket af rygning, er det øvre luftvej og lungerne. Beskadigelse af disse vigtige systemer og organer tæller vores kapacitet til at indånde og filtrere vores luft korrekt. Efterhånden som cilia i lungerne bliver lammet af cigaretrøg, er de ikke i stand til at slippe af med slim, hvilket kan føre til tilstande som kronisk bronkitis.

Hvis du er bekymret for dine lunger efter at have ryget og overvejer at holde op, er der gode nyheder. Meget af skaden kan stoppe og endda vendes i et omfang efter ophør med rygning. Efterhånden som lungerne får en chance for at komme sig efter røgmånederne efter, at du stopper, vil cellerne reparere sig selv, og betændelsen i luftvejene falder. Dette muliggør, at helingsprocessen finder sted, og for at lungecellerne kan regenereres.

Jo hurtigere du renser dine lunger for de toksiner og forurenende stoffer, som cigaretter og rygning har givet dig, jo hurtigere vil du begynde at heles. Der er dog nogle få måder, du kan fremskynde din lunges helingsproces efter at have røget.

1. Motion

På grund af de indsnævre luftveje og betændelse i lungerne fra at ryge, får mange rygere ikke nok ilt i lungerne. Gennem træning kan du imidlertid forbedre mængden af ilt, der cirkulerer gennem kroppen og ind i lungerne, hvilket kan medføre helbredelsesresultater. Det kan forbedre cirkulationen og gøre kroppen mere effektiv til at hjælpe med at slippe af med kuldioxid hurtigere. Det kan desuden hjælpe med at reducere din risiko for mange problemer, såsom hjertesygdomme og slagtilfælde. Træning får dine muskler til at arbejde hårdere, og mere ilt når dine muskler som et resultat, hvilket hjælper med at få betændelse ned.

Té / Kaffe

Te og kaffe har vist sig at hjælpe med at reducere betændelse i lungerne på grund af den høje koncentration af antioxidanter, der findes i dem, som er effektive til at hjælpe med at reducere betændelse.

Betændelse er en stor hindring for heling af lungerne efter rygning, så ved at bringe det ned, kan lungerne genoprette cellerne inden i dem, og hvordan man kan vende skaden efter at have røget.

Hoste

Kroppen fjerner toksiner fra lungerne primært gennem slim. Når du ryger, beskadiges og lammes cilia i lungerne dog ofte, og kroppen bliver mindre effektiv til at fjerne slimet. Ved at tvinge dig selv til at hoste, kan du hjælpe med at løsne slimet og udvise det gennem dine luftveje.

Ved at fjerne dette overskydende slim kan du lade dine lunger ryddes for kemikalier og toksiner, der blev indtaget gennem rygning og hjælpe med til at fremskynde genoprettelsesprocessen. Da det tager et stykke tid for flimmerhinden at komme sig efter at have ryget, kan det at tvinge dig selv at hoste virkelig hjælpe med at sprænge afgiftningen af lungerne efter at have holdt op med at ryge.

Damp

Brug af damp til at hjælpe med at fjerne lungerne er en anden effektiv metode til at hjælpe med at vende skaden efter rygning. Ved at indånde damp i lungerne tillader du, at vanddamp kommer ind i dine luftveje, hvilket igen vil hjælpe lungerne med at slippe af med slimet.

Slimhinderne tørres ofte ud i luftvejene og lungerne, og dette kan i høj grad begrænse blodgennemstrømningen til det område, der er vigtigt for heling og korrekt funktion. Ved at tilføje fugt til dine lunger løsnes slimet indeni og udvises lettere, hvilket hjælper dig med at kunne trække vejret meget lettere også. Dette er ikke en permanent løsning, men det kan bestemt hjælpe i helingsprocessen ved at afgifte og skylle lungerne hurtigere ud, end de ville gjort uden nogen form for hjælp overhovedet.

Holde fast

Langt den mest effektive måde at hjælpe med at reparere lungeskader efter rygning er absolut 100% at forpligte sig til ikke at ryge mere. Hvis flimmerhårene konstant bombarderes af røg og ikke er i stand til at arbejde, og toksiner kontinuerligt bliver sat i luftvejene, vil der ikke være nogen bedring.

Derfor er det vigtigt at holde sig til en handlingsplan eller få hjælp til at holde op med at ryge, så dine lunger kan heles, og kroppen kan udføre dets magi. Det bedste middel til at reparere lungeskader på grund af rygning er tid, for gennem tiden vil cellerne reparere sig selv – og hvis du ikke tilføjer mere røg eller forurenende stoffer til lungerne, fortsætter fremskridtene bare.

Så samlet kan lungeskadene, der udføres efter rygning, afhjælpes i en udstrækning. Gennem ophør med rygning og tilføjelse af træning, antioxidanter og andre metoder til at hjælpe med at skylle lungerne ud fra toksiner, kan en masse af den skade blive foretaget, da du hjælper med at gendanne åndedrætsfunktioner og lader kroppen fungere som den bør.

Der er meget skade, der er foretaget på lungerne, som ikke kan vendes, men meget af det kan hjælpes gennem eliminering af yderligere toksiner og betændelse. Ved at reducere størstedelen af betændelse i lungerne og øge ilt til luftvejene, kan heling finde sted, og de andre skader kan potentielt repareres, såsom restaurering af cilia, celler, og iltniveauer i luftvejene.

Share:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related articles