Lasere kan adskille hamp og cannabis med ‘100 procents nøjagtighed’, afslører forskere

Reading time: 3 minutes
Ifølge ny forskning kan lasere bruges til at fortælle forskellen mellem de to cannabisafgrøder på en hurtig, overkommelig og meget præcis måde.

Hamp kan se og lugte som cannabis og præsentere en række udfordringer for både retshåndhævelse og landmænd. Men ifølge ny forskning kan lasere bruges til at fortælle forskellen mellem de to cannabisafgrøder på en hurtig, overkommelig og meget præcis måde.

I en undersøgelse, der blev offentliggjort sidste måned i tidsskriftet RSC Advances, var et team af forskere ved Texas A&M University i stand til at “bestemme, om plantemateriale er hamp eller [cannabis] med 100% nøjagtighed” ved hjælp af en håndholdt laserenhed kaldet en Raman spektrometer (RS).

For at teste, om værktøjet effektivt kunne skelne mellem de to planter, blev friske prøver af hamp- og cannabis-stammer frosset, hvilket ifølge forfatterne “ikke resulterer i nogen mærkbar ændring i plantens udseende eller tekstur.”

Forskerne observerede, at lasere pålideligt kunne kortlægge en “ændring af intensiteter” i vibrationsbånd, som angav “strukturelle forskelle mellem hamp og [cannabis] planter.”

Resultaterne fandt, at hamp har mere cellulose sammenlignet med cannabis-planter.

“På grund af vores bærbare karakter af vores analyse, vil denne spektroskopiske tilgang være meget fordelagtig for politi- og grænsekontrolansvarlige.”

Raman-spektrometret blev også vist at potentielt identificere forskellige stammer ved nøjagtigt at måle styrken af ​​de enkelte planter, som “kan bruges til bekræftende, ikke-invasiv og ikke-destruktiv detektion og identifikation af cannabis,” skrev forfatterne.

Forskerne bemærkede, at deres enhed detekterer delta-9-tetrahydrocannabinolsyre (THCA), som i sig selv er ikke-psykoaktiv, men bliver til den berusende forbindelse THC, når den gennemgår dekarboxylering (normalt ved at blive opvarmet). ”[W] e kan spekulere i, at RS giver mulighed for at forudsige mængden af ​​THC i den analyserede prøve uden nødvendig oxidation af THCA til THC,” skrev de.

Yderligere laboratorietest er i gang “for at bestemme nøjagtighed og rækkevidde” af THCA-forudsigelse med enheden.

Hamp defineres i henhold til føderal lovgivning som at have højst 0,3 procent total THC med en uagtsomhedstærskel på 0,5 procent. Og selvom der er en stærk topartsinteresse i at sikre, at hampbønder har de ressourcer, de har behov for efter afgrødens føderale legalisering, beviser det, at planten i øjeblikket ikke er cannabis, kræver en kostbar og langvarig laboratorieanalyse.

”Disse resultater viser, at RS kan være et godt værktøj til hampdyrkning og avl, der muliggør en nøjagtig detektion af THCA-niveauer i intakte voksende planter.”

Med de rigtige værktøjer kunne embedsmænd hurtigt afgøre, om en plante er hamp eller cannabis, som forbliver forbudt føderalt og i flere stater.

I december blev en mand fra Texas arresteret, da hans køretøj blev fundet, der transporterede mere end et ton cannabis gennem Amarillo. Der blev beslaglagt planterne, og føreren tilbragte næsten en måned i fængsel, før laboratorieresultaterne viste, at han transporterede hamp.

Andre lignende afvigelser og fejl vil sandsynligvis fortsat forekomme i stater og kommuner over hele landet, når nye hamp-love kommer online.

Retsforfølgelse af cannabis i Texas blev halveret, efter at hamplovene ændrede for eksempel en utilsigtet bivirkning af at udvide adgangen til den ikke-berusende cannabisafgrøde. Da politibetjente i mange tilfælde ikke kan afgøre, om en cannabis-prøve er lovlig hamp eller ulovlig cannabis, er anklagere i staten og andre over hele landet stoppet med at forfølge mange sager, indtil testmetoder er lettere tilgængelige.

Den lovende nye laserteknologi kan betyde færre hovedpine fra statslige og føderale tilsynsmyndigheder – og en lavere risiko for at blive bundet med retshåndhævelse for lovlydige hamphandlere.

”Disse fund antyder, at et håndholdt Raman-spektrometer kan være et ideelt værktøj for politifolk og hampavlere for at muliggøre meget nøjagtig diagnosticering af THCA-indhold i planter,” konkluderede forskerne.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

On Key

Related articles