Tjekkisk medicinsk cannabis salg stiger, men markedet er fortsat lille

Reading time: 2 minutes

Det tjekkiske marked for medicinsk cannabis blev firedoblet sidste år sammenlignet med 2019 ifølge data offentliggjort af Statens agentur for medicinsk cannabis.

Imidlertid er markedet stadig meget lille.

I 2020 blev ca. 68 kg medicinsk cannabisblomst solgt til patienter på tjekkiske apoteker sammenlignet med 17 kg året før, viser dataene.

Forventningerne om, at markedet vil se et enormt løft, efter at medicinsk cannabis blev inkluderet i landets offentlige sundhedsforsikring i begyndelsen af ​​2020, har indtil videre ikke realiseret sig.

Eksperter siger, at det delvis skyldes, at forsikringsdækning kun er en af ​​mange faktorer, der styrer markedets udvikling.

Som Marijuana Business Daily tidligere rapporterede, repræsenterer bureaukratiske forhindringer og begrænset deltagelse i det medicinske marihuana-program fra læger og apoteker udfordringer, der ikke blev løst med indførelsen af ​​sygesikringsdækningsordningen.

På trods af det vokser markedet med forbedret adgang.

I oktober og november var der rekordsalg af medicinsk cannabis med ca. 7 kg solgt hver måned.

Antallet af unikke patienter, der var under 500 ved udgangen af ​​2019, fordobles til 1.103 i december 2020.

Antallet af læger, der ordinerer cannabisprodukter, steg også.

I december 2019 ordinerede 78 læger cannabis. Dette tal voksede til 123 inden december 2020.

Siden begyndelsen af ​​sidste år har tjekkiske patienter haft ret til forsikringsdækning på 90% af detailprisen for 30 gram blomster pr. Måned til medicinsk brug, uanset THC-indhold.

I undtagelsestilfælde kan læger godkende mængder, der overstiger den månedlige grænse på 30 gram til refusion, op til maksimalt 180 gram om måneden.

I praksis modtog patienterne dog ca. 6 gram pr. Måned i gennemsnit i de sidste måneder af 2020.

Næsten 80% af cannabisrecepten sidste år skulle behandle kronisk smerte.

Elkoplast Slušovice er fortsat den eneste indenlandske producent, mens resten af ​​udbuddet kommer fra canadiske producenter Aurora Cannabis og Canopy Growth.

Tomas Kubálek, administrerende direktør for Czech Medical Herbs, en importør i Prag, der er baseret på medicinsk cannabis, sagde til MJBizDaily, at ”det tjekkiske lovlige cannabismarked lider under interessekonflikter, hvor landets cannabisagentur fungerer som en kontrollerende myndighed, men også som en cannabis sælger.

”Agenturet køber cannabis (dyrket i Tjekkiet) med offentlige penge og distribuerer det og fungerer som en udfordrende konkurrent for importører.”

Polen oplevede også et stort spring i salget sidste år, skønt absolutte tal forbliver ubetydelige for så vidt angår international forretning.

Share:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related articles