Cannabis kan få dig til at huske ting, der ikke skete: Viser studie

Reading time: 2 minutes
En ny amerikansk undersøgelse antyder, at mennesker, der endda har et toke af marihuana, er mere modtagelige for falsk hukommelse.

En ny amerikansk undersøgelse antyder, at mennesker, der endda har et toke af marihuana, er mere modtagelige for falsk hukommelse.

Studien blev offentliggjort mandag i Proceedings of the Natural Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) og undersøgelsen af ​​virkningerne på hukommelsen af ​​64 frivillige fra THC-beruselse – både under og efter cannabisbrug. De frivillige fik tre forskellige opgaver. I den første fik deltagerne en række ord at huske og spurgte derefter, om visse ord var på listen.

Derefter blev deltagerne bedt om at udføre to “forkert oplysningsopgaver”, mens de brugte et VR-headset.

“Her ser deltagerne først på eller er involveret i en begivenhed (f.eks. Håbskriminalitet), derefter udsættes for forkert information (f.eks. Suggestive spørgsmål eller vildledende fortælling, der indeholder falske detaljer), og til sidst modtager en hukommelsestest,” forklarede undersøgelsen .

I et hånligt kriminalitetsscenarie fungerede en deltager som et øjenvidne til en kamp på en togstation. I den anden er deltageren involveret i tyveri af en håndtaske i en bar. Derefter bliver de spurgt, hvad de gjorde eller så.

Deltagerne fik testene både mens de var høje og en uge senere, når de ikke var det.

”På tværs af alle metoder fandt vi bevis for forbedrede falske hukommelseseffekter hos berusede deltagere,” forklarede undersøgelsen. “Specifikt viste berusede deltagere højere falsk genkendelse i den tilknyttede ordlisteliste både ved øjeblikkelig og forsinket test end kontroller.”

I forbindelse med uekte forbrydelser var deltagerne for det meste kun modtagelige for falske minder, mens de stadig var under indflydelse.

“Cannabis ser ud til at øge falsk hukommelseshøjhed med faldende styrke af tilknytning mellem en begivenhed og et testelement, som vurderet af forskellige falsk-hukommelsesparadigmer,” konkluderer undersøgelsen. ”Vores fund har konsekvenser for, hvordan og hvornår politiet skal interviewe mistænkte og øjenvidner.”

Share:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related articles